06 3435 3234 info@breedbandtilburg.nl
[rev_slider_vc alias=”whitepaper3″]

Teleplaza verzorgt de bekabeling, belichting en diensten voor 705 woonunits van TalentSquare Tilburg. Aangesloten op het glasvezelnetwerk van Breedband Tilburg.

In opdracht van TBV Wonen verrees aan de Tilburgse Hart van Brabantlaan het project TalentSquare. Dat is een complex met 705 gemeubileerde studentenwoningen en drie commerciële ruimten, gesitueerd rond een vierkant binnenplein. De woonunits werden door Teleplaza aangesloten op het glasvezelnetwerk van Breedband Tilburg. Rob Busman, vestigingsmanager Zuid van Teleplaza, vertelt hierover.

“Teleplaza adviseert woningcorporaties, projectontwikkelaars en architecten over oplossingen voor datacommunicatie. Verder koppelen we gebouwgebonden installaties aan het glasvezelnetwerk. Bij TalentSquare hebben wij in opdracht van TBV Wonen de interne bekabeling aangelegd en verzorgen wij de belichting en de diensten televisie en internet in diverse pakketcombinaties. Het glasvezel komt binnen in de technische ruimte en is daar aangesloten op onze netwerkapparatuur. Daarna is het aan ons.”

Pieken
“Het zijn niet alleen de standaarddiensten die we leveren. Studenten hebben ook behoefte aan VPN-verbindingen, connectie met eigen servers en niet te vergeten voldoende capaciteit om online te kunnen gamen. Dit laatste stelt hoge eisen aan de bandbreedte en de internetverbinding. Een haperende verbinding of een netwerk dat offline is, is absoluut geen optie.”

Betrouwbaarheid
“Teleplaza heeft gekozen voor Breedband Tilburg omdat we een betrouwbaarheid hebben geconstateerd van 99,95%. Heel hoog dus. Het is een pre dat Breedband Tilburg bij de aanleg en het onderhoud van zijn ring samenwerkt met vakkundige partijen, zoals aannemer Gebr. vd Donk. Ik heb veel waardering voor de vriendelijke manier van zakendoen van Breedband Tilburg. Als geboren Hagenaar, maar gelukkig al heel wat jaren woonachtig in het zuiden, herken ik daarin de Brabantse mentaliteit. We begrijpen elkaar. Omdat wij exploitant zijn van het interne netwerk vinden we het fijn dat wederzijds voordeel altijd de insteek is.”

www.teleplaza.nl